Hardhouten vlonders

hardhouten-vlonders

Zoals je misschien al weet bepaalt een terras of vlonder vaak voor een groot deel de sfeer van je tuin en bij hardhouten vlonders geldt dit natuurlijk al helemaal. Hardhout is een duurzame houtsoort met een warme uitstraling. Dan kun je natuurlijk ook eens aan een vlonder of houten terras met hardhouten vlonders nadenken. Echter kun je ook de hardhouten vlonders gebruiken voor een mooi houten balkon of dakterras.

Hierbij kun je kiezen uit vlonderplanken van hardhout met bijvoorbeeld een enkelzijdig of dubbelzijdig profiel. De hardhouten vlonders met een enkelzijdig profiel zijn aan beide zijden gelijk. De hardhouten vlonders met een dubbelzijdig profiel hebben aan de ene zijde wel een profiel en aan de andere zijde een ander profiel of geen profiel.

Je kunt dan zelf kiezen met welke zijde je de vlonderplanken naar de bovenkant legt en zo zelf bepalen wat het beste bij de uitstraling van jouw tuin past. Met de hardhouten vlonderplanken kun je zo snel en eenvoudig een mooi tuinterras creƫren.

Een voorbeeld van hardhouten vlonders is bijvoorbeeld hardhout bankirai. Dit is een duurzame en stijlvolle hardhoutsoort. Het is een houtsoort wat te herkennen is aan de egale geelbruine kleur die zonder te behandelen iets donkerder zal worden en op den duur zal vergrijzen.

Je hebt ook nog zogenoemde Kapur vlonderplanken. Kapur hout is ten opzichte van het Bankirai hout ook stabiel en kleine wormgaatjes bevatten. Het is te herkennen aan de licht tot donkerrode kleur. Wanneer deze houtsoort niet behandeld, zullen de planken wat donkerder worden en op den duur iets vergrijzen.