Zonnepanelen Breda

zonnepanelen-breda

Zonnepanelen Breda plaatsen is rendabel? Jazeker! Je verwacht het misschien niet, maar de zon aan de Franse riviera levert maar anderhalf keer meer energie dan diezelfde zon in Nederland. En dit terwijl het in Frankrijk veel vaker warmer en zonniger is.

Dit heeft te maken met het feit dat zonnepanelen ook werken als het bewolkt is, natuurlijk wel met een stuk lagere opbrengst. Wolken houden namelijk slechts een deel van het zonlicht tegen en rest wordt verspreid.

Wat brengen de zonnepanelen precies op?

Wanneer alles goed ingesteld is, dan kan een 500WP zonnepaneel in Nederland per jaar zo’n 400kWh aan elektriciteit opwekken. Het staat ongeveer gelijk aan een besparing van 95 euro. Natuurlijk is de opbrengst wel afhankelijk van een groot aantal factoren zoals de hellingshoek, plaatsing en oppervlak.

Op basis van plaatsing kun je het beste op een zuid-hellend dak plaatsen. De voorwaarde voor een optimale opbrengst is dan wel, dat de hellingshoek van het dak tussen de 20 en 60 graden is. Ondanks dat de perfecte hellingshoek in Nederland 35 graden is, kennen de uitersten van dit hellingsbereik een opbrengst van slecht 5% lager.

Wanneer je een plat dak hebt, dan kan een zonnepaneel op een kantelbaar armatuur gemonteerd worden. Het is de moeite waard uit het oogpunt van zowel onderhoud als de opbrengst van de panelen.